Magro en Plano

Het basis kunststof profiel zette een domino-effect in gang. Natuurlijk stonden de trendsetters als eerste in de rij voor hetlichtvoetige kozijn, maar al snel volgde de rest van Nederland.Mooi én onderhoudsarm, wie wil dat nu niet? De ranke uitstraling van de beide profielen passen uitstekend bij moderne minimalistische architectuur. Zoekt u maximale daglicht toetreding? Dan is het Magro profiel de ideale oplossing door het slanke silhouet.

      

Alira en Quadra

Waar de bekende Plano en Magro profielen vlak zijn, zoeken het Alira en Quadra profiel de verdieping. Deze populaire verdiepte varianten staan ook wel bekend als het Hollands of renovatieprofiel. Zwaarder dan hun voorgangers en beter isolerend door meer en ruimere luchtkamers. Nummer drie in de ALKU profielserie, de Alira, gaat prat op zijn monumentale, robuuste uiterlijk. Het blokprofiel Quadra heeft een bredere voorzijde en valt niet van zijn houten evenknie te onderscheiden. Haakse verbindingen en fijne accenten vormen de finishing touches..

      

QuadraTherm

Een profielvulling van PIR-schuim is in de gevelindustrie de nieuwste innovatie op het gebied van duurzaam bouwen en is hiermee de tijd ver vooruit. PIR, de afkorting voor de stof polyisocyanuraat, staat bekend om zijn uitmuntende isolatiemogelijkheden voor gebouwen. Het geeft zelfs betere resultaten dan PUR-schuim (polyurethaan) én werkt bovendien brandvertragend.