Het hele jaar door genieten

De aluminium veranda’s van ALKU zijn goed isolerend zodat je het hele jaar door kunt profiteren van de extra ruimte die een veranda biedt. Het aluminium waar de veranda van wordt gemaakt is lichtgewicht en recyclebaar en dus goed voor het milieu. Door de vele opties als verlichting, een horstysteem, ventilatie, verwarming etc. kun je optimaal van je veranda. Een veranda vergroot je leefruimte en je profiteert van maximaal licht. Een veranda wordt al gauw een niet meer weg te denken verlengstuk van je huis.

De voordelen van aluminium

Bij een aluminium veranda spelen sterkte en draagkracht namelijk een grote rol. Aluminium is veelzijdig, licht en sterk. Dat biedt voor de bouw van veranda’s veel voordelen. Er zijn grote overspanningen te maken met slanke profielen. Daarnaast is er een minimum aantal palen nodig. Hierdoor geniet je van maximale lichtinval en leefruimte. Een klein aantal pilaren is bovendien praktisch.

Een houten veranda geeft veel schaduw. Doordat hout werkt, is er kans op krimpen, scheuren en rotten. Dat is bij aluminium onmogelijk. Ook roestproblemen zijn uitgesloten. En omdat aluminium recyclebaar is, is het nog beter voor het milieu ook. 

Volledig af te stemmen op jouw wensen

De aluminium veranda’s zijn volledig af te stemmen op jouw wensen. Kies zelf de stijl en kleur. Met het type dak bepaal je de lichtinval. Hier kun je nog een zonwering aan toevoegen. Daarnaast is het mogelijk om van je veranda een tuinkamer te maken. Zorg ervoor dat je lekker warm zit met een terrasverwarming. Maak er jouw eigen plekje van.

 

Vele kleuren mogelijk

Een belangrijk aspect voor de uitstraling van je terrasoverkapping is natuurlijk de kleur. Hoe komt je overkapping het best tot z’n recht en hoe zorg je dat de kleur één geheel vormt met de omgeving waar hij in staat? Daar adviseert ALKU je graag over.

Vaak wordt er voor de kleur van de veranda gekeken naar de kleur van de kozijnen. In sommige gevallen is het juist aantrekkelijker daar vanaf te wijken. In een tuin komen vaak veel natuurlijke kleuren voor en dit kan voor de terrasoverkapping juist ook een goede keuze zijn.

Standaard kleuren

De terrasoverkapingen van ALKU zijn standaard verkrijgbaar in de RAL-kleuren

  • 9010 (wit)
  • 9001 (crèmewit)
  • 7016 structuur metallic (antractietgrijs)
  • 7039 structuur metallic (taupe)
  • 9005 structuur metallic (zwart)

Andere kleuren zijn mogelijk tegen een meerprijs. Informeer naar de mogelijkheden voor een matte of structuur lak uitvoering.

Stuur geheel vrijvblijvend een online offerte aanvraag in en u ontvangt z.s.m. een antwoord.