Erkend dealer

Aankoop advies

Waar moet u op letten bij de aanschaf van kunststof kozijnen?

Tien stappen voor de juiste aankoop van kozijnen.
U overweegt om kozijnen te kopen. Een goed én duurzaam besluit! Maar waar moet u allemaal op letten? Met dit stappenplan zult u zeker de juiste keuze maken.

  1. Verzamel eerst informatie over het product en het VKG-keurmerk. Breng een bezoek aan een showroom en laat u door een VKG-keurmerk leverancier informeren over de mogelijkheden.
  2. Maak vooraf een lijst met uw wensen. Kies samen met de VKG-keurmerk leverancier het model en de kleur die u wilt. Kies liever geen uitgesproken modekleuren want kunststof kozijnen gaan lang mee.
  3. Beoordeel de leverancier op service- en klantgerichtheid, want het is belangrijk dat u hem kunt vertrouwen.
  4. Vraag een goede schriftelijke offerte, dus met tekeningen en principedetails. Eis de leverings- en garantievoorwaarden, van het VKG-keurmerk: tien jaar garantie op het gehele product.
  5. Let erop dat de leverancier voor de definitieve opdracht bij u thuis komt om de situatie op te meten, in te meten en te controleren of er bij de montage bijzonderheden zijn.
  6. Let erop dat de opdracht schriftelijk wordt bevestigd, inclusief afspraken over levertijd en montage.
  7. Betaal nooit teveel aan! Het VKG-keurmerk adviseert een aanbetaling van maximaal 30% bij opdracht. Het resterende bedrag dient u bij oplevering te betalen.
  8. Zorg ervoor dat er op de dag van de montage voldoende werkruimte is, zowel binnen als buiten. Monteurs kunnen dan snel en zonder oponthoud aan het werk.
  9. Controleer bij de oplevering samen met uw leverancier of de montage van de kozijnen goed en conform afspraak is uitgevoerd. Doe dat aan de hand van de VKG-keurmerk opleveringscontrolelijst.
  10. Let erop dat u na oplevering het VKG-keurmerk garantiecertificaat ontvangt.

Enthousiast geworden van dit verhaal?