Erkend dealer

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen van ALKU, voor een leven lang zorgeloos genieten

Ons land staat bekend om mooie en vooral zichtbaar aanwezige kozijnen. Of het nu gaat om moderne gebouwen of een klassieke stijlwoning, kozijnen dragen bij aan de uitstraling van uw gevel. Met ALKU kozijnen kunt u uw persoonlijke wensen helemaal vormgeven. Vrijwel alle ontwerpen en indelingen zijn mogelijk.

Het ALKU-programma sluit altijd aan bij uw smaak en type woning. Ook in bijzondere vormen als getoogd, rond en afwijkende hoeken. ALKU kozijnen zijn leverbaar in twee profielseries. Vlak- en verdiept profiel. Wat uw keuze ook is, steeds optimaal energiebesparend, met een lange levensduur, inbraakwerend, betaalbaar, onderhoudsarm en in vele kleuren leverbaar.

Profielen

Magro en Plano

Het basis kunststof profiel zette een domino-effect in gang. Natuurlijk stonden de trendsetters als eerste in de rij voor hetlichtvoetige kozijn, maar al snel volgde de rest van Nederland.Mooi én onderhoudsarm, wie wil dat nu niet? De ranke uitstraling van de beide profielen passen uitstekend bij moderne minimalistische architectuur. Zoekt u maximale daglicht toetreding? Dan is het Magro profiel de ideale oplossing door het slanke silhouet.

Alira en Quadra

Waar de bekende Plano en Magro profielen vlak zijn, zoeken het Alira en Quadra profiel de verdieping. Deze populaire verdiepte varianten staan ook wel bekend als het Hollands of renovatieprofiel. Zwaarder dan hun voorgangers en beter isolerend door meer en ruimere luchtkamers. Nummer drie in de ALKU profielserie, de Alira, gaat prat op zijn monumentale, robuuste uiterlijk. Het blokprofiel Quadra heeft een bredere voorzijde en valt niet van zijn houten evenknie te onderscheiden. Haakse verbindingen en fijne accenten vormen de finishing touches..

QuadraTherm

Een profielvulling van PIR-schuim is in de gevelindustrie de nieuwste innovatie op het gebied van duurzaam bouwen en is hiermee de tijd ver vooruit. PIR, de afkorting voor de stof polyisocyanuraat, staat bekend om zijn uitmuntende isolatiemogelijkheden voor gebouwen. Het geeft zelfs betere resultaten dan PUR-schuim (polyurethaan) én werkt bovendien brandvertragend.

Comfort & veiligheid

U leunt achterover in uw favoriete fauteuil. Of u kruipt heel relaxt in de hoek van de loungebank. De kans is groot dat u in de buurt van een venster of raampartij zit. U wilt immers van het licht en het uitzicht genieten. Het kozijn omlijst uw voor- of achtertuin, het zonneterras of de natgeregende dakpannen van nabijgelegen huizen, wuivende rietkragen of kabbelend water. Een echt goed kozijn doet nog veel meer. Zo’n element laat licht en lucht toe. Houdt vertrekken behaaglijk in de winter, weert hitte in de zomer. En beschermt u en uw familie tegen ‘ongenode gasten’

Producten van hoge kwaliteit

ALKU begrijpt dat deze toepassingen essentieel zijn voor uw woongenot. Wij ontwikkelen dan ook alleen kunststof kozijnen, deuren, schuifpuien, dakkapellen en terrasoverkappingen van hoge kwaliteit. Ze moeten niet alleen mooi zijn, ze moeten tevens excelleren in comfort en veiligheid. Onze inbraakwerende, kindveilige sluitsystemen en ventilatieroosters voldoen aan de eisen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) en Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deuren zijn standaard uitgerust met onder andere terugverende deurkrukken en vijfpuntssluitingen. We brengen zonodig alarmsystemen en geavanceerde toegangstechnieken als vinger- of irisscan aan.

Soepel en eenvoudig hanteerbaar

Wat kunt u allemaal van het comfort van ALKU verwachten? Waar zullen we eens beginnen… Stelt u zich deuren en ramen voor die altijd soepel bewegen en eenvoudig zijn te hanteren. Een lichte handeling volstaat om ze open en dicht te doen. De staalvulling zorgt evenwel voor de nodige stabiliteit. Het kan nog makkelijker. U tikt gewoon een toets aan om ramen en deuren op afstand te bedienen. Dat kan zowel elektrisch als digitaal. Het weer heeft geen invloed op onze producten, dus u heeft geen last van onderdelen die uitzetten of krimpen.

Duurzaam en onderhoudsarm

Genieten, zonder onderhoud

Niet voor niets staat dit materiaal in de belangstelling van vooruitstrevende ontwerpers en architecten. Ook wij zijn na al die jaren nog vol passie over een product dat vederlicht oogt en tevens oersterk is. Want dat staat buiten kijf: u hoeft zich nooit zorgen te maken over de houdbaarheid van ALKU-kozijnen. De potten met beits of verf mogen naar de milieustraat worden gebracht. De ladder kan naar de schuur. Of de schilder kan worden afgebeld. Weg onderhoudskosten. Er hoeft niets te gebeuren.

U kunt genieten van uw kozijn, deur, schuifpui, dakkapel en gevelbekleding. Een leven lang.

Fraaie uitvoeringen

Duurzaamheid heeft meer om het lijf dan uitsluitend levensduur. Het oog wil ook wat, zeker als u er zolang mee doet. U kunt kiezen uit verschillende fraaie uitvoeringen, bijvoorbeeld strakke kozijnen in hoogglans of juist met een natuurlijke houtnerfstructuur. In verstek- of rechte houtverbindingen. Ook over de details denken we na. We maken scharnieren vrijwel onzichtbaar en brengen zacht ogende grijze rubberen sluitstrips aan

Lager energieverbruik

De aanschaf van een ALKU kozijn is een investering voor de toekomst. U bespaart niet alleen op onderhoud, u heeft minder energiekosten en draagt bij aan het reduceren van CO2-uitstoot. We leveren kozijnen standaard met hoogrendement glas. Drie lagen glas is ook mogelijk. Perfecte afdichting bij het raam en de gevel, toegevoegde tochtborstels en geïntegreerde windkering in deuren zorgen voor een prima isolatie. Kozijnen krijgen extra stevigheid door hun recyclebare kern. We passen desgewenst geschuimde profielen toe. Deze profielen zijn gevuld met PIR-schuim, een nieuwe kunststofsoort die wordt toegepast vanwege zijn hoogisolerende werking.

Met kleur maakt u een statement

Uw voordeur kan in monumentengroen worden gevat, helemaal in de jaren 30 stijl van uw huis. Een wit kozijn steekt vaak schitterend af bij de typisch Nederlandse baksteen. Koninklijk blauw kan harmoniëren met de accenten van de appartementen in uw omgeving en Scandinavisch au naturel voelt zich thuis in uw woning met uitzicht op bossen en waterpartijen. Veel gedurfder mag ook. Een krachtige schakering in het interieur en een andere toon aan de buitenzijde.

Laat u inspireren door de tijdloze en blijvend mooie kleuren

Ongevoelig voor verkleuring
In principe bestaan kunststof kozijnen uit twee tinten: wit, vergelijkbaar met RAL 9010, en crème,RAL 9001 bij benadering. Andere kleuren ontstaan door een filmlaag over de basis te leggen. Deze laag is krasbestendig en ongevoelig voor verkleuring. Uw kozijn behoudt dus zijn uitstraling en waarde. Een andere techniek, veelal gebruikt voor projectmatige werken, is co-extrusie. Bij dit proces wordt de kleurlaag met het profiel versmolten. ALKU heeft een breed palet aan standaardkleuren, ook in houtnerfdessin. Meer kleuren zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Enthousiast geworden van dit verhaal?